Kantoor:

Duinzigt Oegstgeest

Rhijngeesterstraatweg 40d

2341 BV Oegstgeest 


Parkeerplaats voor de deur!


http://www.duinzigt-oegstgeest.nl/impressie


Telefoon:

06 420 85 850


E-mail: info@vantoorconsultancy.com

 

Wanneer schakel je een coach in?

Coaching is geschikt voor medewerkers van organisaties, maar ook voor particulieren. Coaching is zinvol voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling en in de verbetering van zijn of haar functioneren.

  • Je wilt antwoord op je coachvraag en je stelt jezelf daarbij een helder doel en resultaat.
  • Jouw medewerker moet en wil zich persoonlijk ontwikkelen of veranderen voor een betere ‘fit ’in de functie of organisatie.

In een coachtraject wordt eerst de coachvraag vastgesteld met een helder doel en resultaat, waar alle partijen zich aan committeren. De coachvraag die je aan je coach stelt, stel je eigenlijk vooral aan jezelf. Om het antwoord te vinden op je vraag, gaan we samen aan de slag, want als je zou weten hoe je je "probleem" kunt aanpakken had je het zelf al wel gedaan. Een coachvraag begint dan ook altijd met “hoe...?” waarna ik je op weg help antwoorden en inzichten te vinden.

 

Tips voor het formuleren van je coachvraag

1) Als je aan coaching denkt, heb je ongetwijfeld een probleem of situatie voor ogen, waarin je iets wilt veranderen. Omschrijf je huidige situatie. Wat gaat daarin goed en wat kan er beter? Wat wil je veranderen, waarbij je de hulp van een coach nodig hebt?

2) Hoe reageert jouw omgeving op dit probleem/deze vraag? Krijg je hulp van iemand? Vraag je om hulp? Hebben meer mensen last van de situatie?

3) Wat gebeurt er als je niets doet aan het probleem/de situatie? Wat denk je dat het effect op korte en langere termijn kan zijn, met andere woorden: waar denk je dat je ‘last’ van krijgt?

4) Wat moet het coachtraject je opleveren? Stel dat al je vragen en problemen aan het eind van het coachtraject zijn beantwoord en opgelost, hoe ziet  jouw ideale situatie er dan uit?

 

Nog geen heldere coachvraag, maar wel jezelf of je situatie willen veranderen?

Wellicht heb je je coachvraag nog niet scherp voor ogen, maar herken je jezelf in een van de onderstaande situaties.

 

Energielek

De laatste tijd kost alles me enorm veel energie. Wanneer ik uit mijn werk kom heb ik totaal geen puf meer. Eigenlijk wil ik het liefst de hele avond op de bank hangen. Vroeger had ik heel veel energie en ging ik er vaak op uit, niets was me te gek. Ik voel me snel geprikkeld en heb een kort lontje. Het  stormt in mijn hoofd. Het wordt tijd dat ik aan mezelf ga werken en weer lekker in mijn vel kom te zitten!

 

Problemen met mijn leidinggevende

Ik heb moeite met mijn leidinggevende. Ik krijg te weinig ruimte om mijn “ding” te kunnen doen. Ik voel me gecontroleerd. Alles moet zoals hij het wil. Mijn werkplezier is enorm afgenomen. Ik heb er zo vaak wat van gezegd, maar er verandert niets! Hoe dring ik tot hem door? Dit kan zo niet langer!

 

Problemen met mijn collega

Ik word stapelgek van mijn collega. Vroeger was ik nooit zo snel geïrriteerd, maar deze collega weet continu op het verkeerde knopje bij me te drukken. Ik mijd haar maar of knik ja en amen om de goede vrede te bewaren. Al mijn collega’s hebben moeite met haar, maar niemand ook mijn leidinggevende zegt er iets van.

 

Tijd voor iets nieuws!

Ik zit nu al een tijdje in deze functie maar eigenlijk wil ik wel iets anders. Ik sleep mezelf  elke ochtend uit mijn bed om naar het werk te gaan. Zo makkelijk is het niet om nu een andere baan te vinden. Ik heb een goed inkomen nodig om mijn hypotheek te kunnen betalen en de kinderen te laten studeren. Ik zit met een dilemma.  Ik wil graag iets anders, maar weet eigenlijk ook niet goed wat en hoe.

 

Nooit opgemerkt

Ik doe mijn stinkende best maar niemand schijnt het op te merken. Ik kan zo ontzettend veel meer dan wat ik nu doe. Hoe speel ik mezelf in de kijker? Ik heb zo’n aversie tegen borstklopperij en vriendjespolitiek!

 

Leidinggeven

Ik heb een goed draaiend team, maar die ene medewerker krijg ik niet in het gareel. Hij plaatst zich steeds buiten de groep en is vaak ziek. Wanneer ik hem aanspreek op zijn gedrag meldt hij zich een dag erna vaak ziek. Zijn kennis en ervaring is cruciaal in mijn team. Ik heb hem nodig. Hij moet veranderen maar ik krijg geen beweging in hem.

 

Versterken van het (management) team

Ik heb hele goede managers in mijn team, maar als goed functionerend team kunnen we zoveel meer bereiken. Iedereen gaat voor zijn eigen hachje, het wordt niet echt een team. Ik wil graag een inspirerende leider zijn en voor elkaar krijgen dat ze beter samen gaan werken, zodat ze meer elkaars krachten waarderen en gaan inzetten voor het  grotere geheel.